dieren

Meer nieuws over dieren vind je op deze pagina. IndeSpiegel.nl plaatst onder andere artikelen met de focus op slimmigheden die dieren hebben ontwikkeld om zichzelf in leven te houden. Maar ook over interacties tussen mensen en dier en andere bijzondere eigenschappen van onze naast verwanten. Tot slot is het leerzaam om naar dieren te kijken. Ze zijn toch een spiegel voor ons. Zoals de dieren leven, zo waren wij vroeger.

Dieren kunnen ons weer wat dichter bij de de natuur brengen. Onder andere door te veel na te denken, maar ook door technologie raken we steeds verder verwijderd van onze natuur, van onze essentie. Door met dieren om te gaan, over dieren te lezen of naar ze te kijken in een documentaire behouden we het contact met de natuur en onze omgeving. Hierdoor kunnen we omgeving beter begrijpen, maar misschien ook wel onszelf. 

Midas Dekkers, bioloog, is het hier mee eens. 'Het moeilijkste is altijd om iets heel gewoons te erkennen in jezelf. Maar de makkelijkste spiegel om jezelf te bestuderen dat zijn dieren. Vandaar dat biologen soms nog weleens wat te zeggen hebben. Kijk om je heen, maar je poezen. Die zeggen dat er niets anders is om gelukkig van te zijn dan van de tast', zei hij onlangs. 

dieren Nieuws

Lees al het laatste nieuws over dieren