Video| Angstige zeeleeuwen zoeken veilig onderkomen op in Chileens dorp

Video| Angstige zeeleeuwen zoeken veilig onderkomen op in Chileens dorp

Een grote groep van 300 zeeleeuwen vluchtte een strand in Chili op om te ontsnappen aan een groep orka's. Eén van de zeeleeuwen vluchtte zelfs de stad in tot grote schrik van lokale bewoners en nieuwsmedia die de gebeurtenis aan het filmen waren.

In de stad Tomé zochten de zeeleeuwen een veilig onderkomen. Op zee werden ze overvallen door een groep orka's - de natuurlijke vijand van de diersoort. Verreweg de meeste zeeleeuwen bleven veilig op het strand, maar sommige trokken kortstondig landinwaarts. Waar ze uiteindelijk midden op de straten van Tomé terecht kwamen. Lokale autoriteiten waarschuwden het publiek om de wilde zeezoogdieren niet te voeren.

Het komt niet vaak voor dat zeeleeuwen besluiten landinwaarts te trekken én al helemaal niet om op die manier in contact te komen met mensen. Een strand 'bezetten' gebeurt wel vaker, zeker als ze worden opgejaagd door orka's, maar de bewoners van Tomé schrokken zich wel even een hoedje toen sommige zeeleeuwen besloten een tour door de stad te doen.

Lees meer over:
dieren Zeeleeuw

Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer