Wildopvang kan drukte niet meer aan: 'Leefgebieden dieren krimpen dit levert groot probleem op'

Wildopvang kan drukte niet meer aan: 'Leefgebieden dieren krimpen dit levert groot probleem op'

De wildopvang in Midwoud, de Bonte Piet, kan de toestroom van wilde dieren haast niet meer opvangen. Ze hebben nu al meer dieren opgevangen dan in héél 2018, de explosieve stijging in de opvang van dieren komt onder meer door de krimp van leefgebieden van dieren.

Aan NHNieuws laat de opvang weten dat het een gigantisch drukke zomer dreigt te worden en zoals het er nu aan toe gaat kan men dit niet de hele zomer blijven bijbenen. Naast het feit dat dierenasielen het ook weer drukker krijgen zien ook de wildopvang-klinieken de toestroom gigantisch stijgen.

Volgens een werkneemster van de Bonte Piet, Andra Minnema, komt dit doordat dieren steeds meer leefgebied kwijtraken: 'In de Wieringermeer worden bijvoorbeeld veel datacenters gebouwd. Dat was weiland, natuurgebied en is nu allemaal fabriek. En daar kunnen de vogels, egels en hazen niet zoveel mee.'

Het levert het team van de Bonte Piet flink wat kopzorgen om, want uiteindelijk is de kliniek een dierenziekenhuis voor wilde dieren. Ze willen niet op het punt komen dat ze dieren moeten gaan weigeren omdat het te druk is.

Read more about:
dieren natuurgebied natuur

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

Most read

Read more