Wildopvang kan drukte niet meer aan: 'Leefgebieden dieren krimpen dit levert groot probleem op'

Wildopvang kan drukte niet meer aan: 'Leefgebieden dieren krimpen dit levert groot probleem op'

De wildopvang in Midwoud, de Bonte Piet, kan de toestroom van wilde dieren haast niet meer opvangen. Ze hebben nu al meer dieren opgevangen dan in héél 2018, de explosieve stijging in de opvang van dieren komt onder meer door de krimp van leefgebieden van dieren.

Aan NHNieuws laat de opvang weten dat het een gigantisch drukke zomer dreigt te worden en zoals het er nu aan toe gaat kan men dit niet de hele zomer blijven bijbenen. Naast het feit dat dierenasielen het ook weer drukker krijgen zien ook de wildopvang-klinieken de toestroom gigantisch stijgen.

Volgens een werkneemster van de Bonte Piet, Andra Minnema, komt dit doordat dieren steeds meer leefgebied kwijtraken: 'In de Wieringermeer worden bijvoorbeeld veel datacenters gebouwd. Dat was weiland, natuurgebied en is nu allemaal fabriek. En daar kunnen de vogels, egels en hazen niet zoveel mee.'

Het levert het team van de Bonte Piet flink wat kopzorgen om, want uiteindelijk is de kliniek een dierenziekenhuis voor wilde dieren. Ze willen niet op het punt komen dat ze dieren moeten gaan weigeren omdat het te druk is.

Lees meer over:
dieren natuurgebied natuur

Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer