Video| Koe wordt na 100 kilometer lange reis uit de Maas gered

Video| Koe wordt na 100 kilometer lange reis uit de Maas gered

Dit weekend werd een koe in Escharen uit de Maas gered, toen het dier veilig en wel aan land werd gebracht bleek de koe helemaal niet uit de buurt te komen. Het dier komt namelijk uit Echt, een dorpje in Limburg. De koe heeft mogelijk een gehele tocht van 100 kilometer in de rivier afgelegd.

Het dier is gelukkig veilig en wel door de brandweer gered, maar omstanders schrokken wel even flink toen ze een koeiensnuit zagen drijven in de Maas.

De koe is hoogstwaarschijnlijk van Limburg naar Brabant wezen drijven. De Brabantse brandweer laat aan Omroep Brabant weten helemaal perplex te staan van het dier: 'Het is voor ons heel verrassend dat de koe zo’n afstand heeft gehaald. Of het beest volledig door het water is gevoerd, of dat er ook stukken waren waarop de koe met de poten de grond heeft geraakt, weten we niet.'

De koe is gelukkig al gecheckt door een veearts en de boer uit Echt heeft het verdwaalde dier inmiddels al weer opgehaald.

Lees meer over:
dieren natuur Rivier Koe

Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer