Video| Koe wordt na 100 kilometer lange reis uit de Maas gered

Video| Koe wordt na 100 kilometer lange reis uit de Maas gered

Dit weekend werd een koe in Escharen uit de Maas gered, toen het dier veilig en wel aan land werd gebracht bleek de koe helemaal niet uit de buurt te komen. Het dier komt namelijk uit Echt, een dorpje in Limburg. De koe heeft mogelijk een gehele tocht van 100 kilometer in de rivier afgelegd.

Het dier is gelukkig veilig en wel door de brandweer gered, maar omstanders schrokken wel even flink toen ze een koeiensnuit zagen drijven in de Maas.

De koe is hoogstwaarschijnlijk van Limburg naar Brabant wezen drijven. De Brabantse brandweer laat aan Omroep Brabant weten helemaal perplex te staan van het dier: 'Het is voor ons heel verrassend dat de koe zo’n afstand heeft gehaald. Of het beest volledig door het water is gevoerd, of dat er ook stukken waren waarop de koe met de poten de grond heeft geraakt, weten we niet.'

De koe is gelukkig al gecheckt door een veearts en de boer uit Echt heeft het verdwaalde dier inmiddels al weer opgehaald.

Read more about:
dieren natuur Rivier Koe

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

Most read

Read more