Reuzenpanda niet langer meer een bedreigde diersoort: 'Het gaat beter met het dier'

Reuzenpanda niet langer meer een bedreigde diersoort: 'Het gaat beter met het dier'

De reuzenpanda is niet langer meer een bedreigde diersoort, dit tot opluchting van vele 'fans' van de diersoort. De panda wordt nu gezien als een 'kwetsbare diersoort', dus er blijven genoeg kopzorgen bestaan. Toch heeft de jarenlange aandacht voor de panda, die heeft geleid tot adoratie van het dier, ervoor gezorgd dat het langzaamaan beter ging met de diersoort.

China heeft de laatste jaren veel gedaan om de bedreigde diersoort een handje te helpen, ook de media en de filmwereld lagen niet stil. Mede doordat veel mensen 'fan' zijn van de dier gaat het de laatste tijd een stuk beter, dat meldt RTL Nieuws.

De populatie is de laatste jaren flink blijven stijgen én daarom ziet men het niet langer meer als een bedreigde diersoort. Toch kijken niet alle biologen even positief naar de toekomst, bioloog Auke-Florian Hiemstra is van mening dat er veel werk aan de winkel is. Natuurgebieden in China zijn al verbeterd, maar het land zal nog flink wat stappen vooruit moeten maken. Ook is het fijn om te zien dat investeren in betere natuurgebieden zijn vruchten afwerpt: 'Het is wel goed om te zien dat het beter gaat met de diersoort. Het is een hoopvol idee dat – als we meer ons best doen voor de natuur – het weer goed gaat met een diersoort.'

Volgens Hiemstra scheelt het dat de panda zo'n leuk en mooi uiterlijk heeft: 'Als de panda niet zo schattig was dan was hij niet zo geholpen. Een soort moet wel aaibaar zijn, want dan geeft het grote publiek erom. Een actie om de panda te redden zal meer geld opleveren dan een actie om een bedreigde spinnensoort te redden.'

Naar schatting lopen er op dit moment bijna 1900 panda's rond in het wild en zo'n 600 in gevangenschap. In Ouwehands Dierenpark leven drie panda's die daar met een speciale reden verblijven: meer aandacht genereren voor het welzijn van de diersoort. De aandacht die men genereert draagt bij aan het behoud van de panda in China zelf.

Lees meer over:
dieren Panda

Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer