Thich Nath Hanh

Thich Nhat Hanh was een invloedrijke Zen Boeddhistische monnik, vredesactivist, leraar en auteur. Geboren in Vietnam in 1926, hij wordt vaak herinnerd om zijn werk in mindfulness, vredeswerk, interreligieuze dialoog, en de oprichting van de Order of Interbeing en de Plum Village traditie. Hieronder volgt een overzicht van enkele van zijn belangrijkste prestaties en bijdragen:

Thich Nath Hanh Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Thich Nath Hanh

  1. Vredesactivisme: Tijdens de Vietnamoorlog zette Thich Nhat Hanh zich in voor vrede en verzoening. Hij stichtte de School of Youth for Social Service in Vietnam, een organisatie die hulp bood aan dorpen die waren verwoest door de oorlog. Zijn vredeswerk leidde tot zijn nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede door Martin Luther King Jr. in 1967.
  2. Interreligieuze Dialoog: Thich Nhat Hanh heeft veel gedaan om bruggen te slaan tussen verschillende religieuze en culturele tradities. Hij heeft het belang van interreligieuze dialoog en begrip benadrukt, en heeft samengewerkt met leiders van verschillende religies om vrede en harmonie te bevorderen.
  3. Mindfulness en Meditatie: Thich Nhat Hanh was een prominente leraar van mindfulness meditatie en schreef talrijke boeken over het onderwerp. Zijn boek "The Miracle of Mindfulness" is een belangrijke tekst in de mindfulness beweging.
  4. Plum Village Traditie: Hij stichtte de Plum Village gemeenschap in Frankrijk, een boeddhistisch klooster en mindfulness oefencentrum dat een toevluchtsoord is voor mensen van over de hele wereld die willen leren over mindfulness en meditatie.
  5. Order of Interbeing: Thich Nhat Hanh richtte ook de Order of Interbeing op, een gemeenschap van monniken, nonnen en leken die zich inzetten voor het beoefenen van de veertien mindfulness trainingen, die ethische en bewuste principes bevatten voor een vreedzaam en bewust leven.
  6. Invloedrijke Publicaties: Thich Nhat Hanh heeft meer dan 100 boeken geschreven, waaronder 'Peace is Every Step', 'The Art of Power', 'True Love', en vele anderen. Zijn boeken hebben bijgedragen aan het populairder maken van mindfulness en meditatie in het Westen.

Thich Nhat Hanh stierf in januari 2022, maar zijn leringen en invloed blijven bestaan. Hij heeft wereldwijd miljoenen mensen beïnvloed met zijn nadruk op vrede, mindfulness en mededogen.