Steunpunt Coronazorgen en de strijd tegen eenzaamheid

Steunpunt Coronazorgen en de strijd tegen eenzaamheid

Door de coronacrisis voelen steeds meer mensen zich eenzaam. Voor veel mensen is het sociale contact en interactie flink afgenomen, wat ervoor heeft gezorgd dat steeds meer mensen zich eenzaam voelen. Vanuit de overheid heeft men hier een initiatief tegen gelanceerd: Steunpunt Coronazorgen.

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam, maar het wordt problematisch bij mensen die dit gevoel voor een langere tijd ervaren. Eenzaamheid kan namelijk flink wat mentale én fysieke gevolgen hebben. Recente studies laten zien dat mensen die zich structureel eenzaam voelen een grotere kans hebben op een vroegtijdig overlijden. Dit komt omdat de kans groter wordt dat zij slechtere eigenschappen ontwikkelen zoals het volledig stoppen met bewegen en sporten, overmatig roken en/of drinken. Mensen die eenzaam zijn zijn sneller geneigd om zich te bezondigen aan slechte gewoontes als soort van uitlaatklep voor hun gevoelens.

Vandaar dat de overheid de site Steunpunt Coronazorgen heeft aangemaakt. De site biedt een handleiding aan in het herkennen van structurele eenzaamheid en biedt allerlei handige tips en hulpmiddelen aan om dit te bestrijden. Door middel van een handige gids kan je er makkelijk achter komen welke initiatieven er allemaal zijn om jou of een kennis te helpen bij de strijd tegen eenzaamheid - ook geeft het handige tips in hoe jij anderen kan helpen die eenzaamheid ervaren.

In Nederland zijn er vanuit het bedrijfsleven en de overheid tal van projecten tegen eenzaamheid, alleen weten veel mensen deze initiatieven vaak niet te vinden. De overheid heeft daarom een compleet overzicht gemaakt die voor iedereen handig te gebruiken is. (Foto: Wokandapix/Pixabay)


Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties