De app 'Samen Spelen' zorgt voor een gezondere leefstijl en minder eenzaamheid

De app 'Samen Spelen' zorgt voor een gezondere leefstijl en minder eenzaamheid

Het is een groot probleem geworden vandaag de dag: steeds meer kinderen en ouderen bewegen te weinig én eten te vaak veel te ongezond. Om dit probleem aan te pakken heeft een stel deskundigen een nieuwe app ontwikkeld, die daarnaast ook gebruikt kan worden door ouderen in de strijd tegen de groeiende eenzaamheid.

'Samen Spelen' is ontwikkeld door een team bestaande uit een app-ontwikkelaar, een kinderfysiotherapeut en een voedingsdeskundige. Tezamen bedachten zij deze nieuwe applicatie; een app die werkelijk waar door jong én oud kan worden gebruikt in deze coronacrisis.

De overheid heeft in de strijd tegen het coronavirus het land op slot gegooid waardoor voor zowel jong én oud de fysieke, sociale interactie tot een minimum is teruggebracht. Met alle gevolgen van dien. Zowel de fysieke als mentale gezondheid van kinderen en ouderen wordt hierdoor aangetast. Kinderen en ouderen komen minder buiten, bewegen een stuk minder, en zien en spreken een stuk minder vrienden en mensen. Wat allemaal kan leiden tot een kwalitatief minder leven.

De applicatie

Om deze problematiek aan te pakken, en hopelijk zoveel mogelijk te verminderen, hebben de drie deskundigen de app ontwikkeld in de hoop kinderen en ouderen een bruikbare tool aan te bieden. Via digitale mogelijkheden willen de ontwikkelaars kinderen en ouderen met elkaar in contact brengen. Tegelijkertijd wordt men op een leuke en leerzame wijze gestimuleerd om meer te bewegen en gezond te eten.

De ontwikkelaars zeggen er het volgende over: 'Wij willen kinderen weer in contact brengen met ouderen (hun grootouders, tante, de buurvrouw, etc.) door middel van online spelletjes die zij samen kunnen spelen. Het doel van educatieve spelletjes is eenzaamheid tegen te gaan en op een speelse manier met gezonde voeding en beweging binnenshuis bezig te zijn.' (Foto StartupStockPhotos/Pixabay)


Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties