De volgende crisis staat al te wachten: experts vrezen voor fysieke en mentale gezondheid

De volgende crisis staat al te wachten: experts vrezen voor fysieke en mentale gezondheid

We zitten helaas nog steeds in de coronacrisis maar de volgende crisis dient zich al aan. Al langer vrezen experts voor een psychische crisis als gevolg van de pandemie. Een studie gedaan door de American Psychological Association bevestigt dat er nieuwe fysieke en mentaal crisis om de hoek staat.

2020, en 2021 tot nu toe, was een rampjaar voor velen. De sociale isolatie, de economische instabiliteit en de gezondheidscrisis die ons allen raakten heeft diepe sporen nagelaten vreest APA. De mentale gezondheid is flink geschaad en steeds meer mensen kampen met chronische stress, eenzaamheid of depressies.

Langdurige stress kan enorm veel schade veroorzaken voor zowel je mentale als fysieke welzijn. Door de langdurige pandemie zijn veel mensen hiermee in aanraking gekomen. APA zegt er het volgende over: 'We worden geconfronteerd met een nationale geestelijke gezondheidscrisis die de komende jaren ernstige gezondheids- en sociale gevolgen kan hebben.'

Volgens de APA bleek dat één op de vijf Amerikanen kampt met een verslechterde mentale gezondheid, met natuurlijk alle gevolgen van dien. Het kan leiden tot chronische stress, slaaptekort en andere psychische kwalen die ook weer de fysieke gesteldheid aantasten. Ook in Nederland zien we soortgelijke cijfers meldt Trimbos.

We zijn nog niet eens de eerste crisis uit, en de volgende dient zich al aan. Het laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is om je mentaal weerbaar te maken. Het omgaan met stress en het herkennen van stress, negatieve gedachtes en symptomen van psychische kwalen is enorm belangrijk. (Foto: StockSnap/Pixabay)


Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties