Vogels raken verstrikt in rondslingerende mondkapjes

Vogels raken verstrikt in rondslingerende mondkapjes

Vogels kunnen de klos zijn door rondslingerende mondkapjes. Er zijn al diverse vogels gefotografeerd waarbij hun poten vastzitten in het elastiek van de mondkapjes.

Fotograaf Steve Shipley maakte bij de kust van Yorkshire coast, in het oosten van Engeland, foto's van een jonge slechtvalk die vast zat aan een mondkapje. Uiteindelijk wist hij zelfzelf te bevrijden.

Shipley adviseert mensen om niet zomaar alles rond te laten slingeren. 'Het is zaak dat mensen meer verantwoordelijker worden en de maskers niet zomaar weggooien', citeert de BBC hem. 'Ze zijn hier om ons te beschermen en niet om anderen in gevaar te brengen.'

Eerder verscheen er op de Engelse site een foto van een meeuw die vast zat in een mondkapje. Deze vogel werd gered en bevrijd van het mondkapje. De Britse dierenbescherming, de RSPCA, vreest dat door de mondkapjesplicht straks nog veel meer wilde dieren verstrikt raken in de mondkapjes. (foto: Skeeze/Pixabay, een slechtvalk in vlucht)

Lees meer over:
dieren Gedrag

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer