John Sarno

Dr. John Sarno was een revalidatiearts die bekend werd door zijn werk rond Tension Myositis Syndrome (TMS), een hypothese die suggereert dat bepaalde fysieke aandoeningen, voornamelijk rugpijn, eigenlijk een psychosomatische oorsprong hebben. Hij geloofde dat onderdrukte woede en onbewuste emotionele stress vaak de ware oorzaken zijn van deze pijn, in plaats van de fysieke afwijkingen die op medische beeldvorming kunnen worden gezien.

In plaats van zich uitsluitend te richten op de fysieke symptomen, bepleitte Sarno een combinatie van cognitieve therapieën en zelfreflectie om de onderliggende emotionele oorzaken van de pijn te adresseren. Hij stelde dat wanneer patiënten de psychologische oorsprong van hun symptomen begrijpen en accepteren, hun pijn vaak significant vermindert of volledig verdwijnt.

Hoewel zijn theorieën aanvankelijk veel scepticisme en kritiek ontvingen van de traditionele medische gemeenschap, hebben velen verlichting en heling gevonden door zijn benadering. Zijn werk heeft de deur geopend voor verder onderzoek naar de connectie tussen de geest en het lichaam en hoe emotionele welzijn direct kan bijdragen aan fysieke gezondheid.

John Sarno Nieuws

Lees al het laatste nieuws over John Sarno