Ron werd als dertienjarige verhandeld als sekswerker en kampt nu met depressie

Ron werd als dertienjarige verhandeld als sekswerker en kampt nu met depressie

Ron Hunter, inmiddels 63, werd op zijn dertiende verhandeld als sekswerker bij de Boy Scouts of America, één van de grootste scouting organisaties van de Verenigde Staten. Er is een grote aanklacht gaande met meer dan 80.000 mannen. Het is de grootste kindermisbruik-zaak tegen één organisatie in de historie van de VS.

In een zeer lang stuk met The Guardian doet Hunter zijn verhaal. Een man genaamd Acevedo nam de macht over hem toen hij een jaar of twaalf was en had zoveel macht dat hij hem kon dwingen om seksuele handelingen te verrichten tegen een vergoeding. 'Eenmaal binnen, de rits dicht, begon Acevedo aan een potje schijnworstelen. Toen dwong hij Ronnie om hem orale seks te geven. De jongen was 12', staat er in het interview.

Emotionele chantage

Acevedo maakte gebruikt van emotionele chantage, zoals je zo vaak ziet bij misbruik, om te voorkomen dat de jonge Ronnie met het verhaal ervandoor ging. Dat blijkt uit onderstaande passage:

'Op een slechte dag werd de scoutsleider boos en voelde Ronnie zich schuldig omdat hij ondankbaar was voor alle leuke dingen die hij hem had gegeven. Erger nog, hij dreigde kinderwelzijnsfunctionarissen te vertellen dat ze seks hadden, en op die manier zou de jongen worden teruggestuurd naar het weeshuis en zou zijn moeder opnieuw worden opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij hield dat boven mijn hoofd,' zei Hunter.

Jim was ook niet zijn vriend

Hunter werd op minimaal vijftien trips van de Boys Scouts of America misbruikt, zo blijkt uit de aanklacht. Hunter heeft inmiddels een boek uitgegeven. Daarin stelt hij dat hij zich pas op zijn zeventiende volledig wist te ontsnappen uit de handen van Acevedo. Een ene 'Jim' redde hem uit de handen van Acevedo:

'Hunter beschrijft Jim in de memoires als de 'aardigste man die ik ooit heb ontmoet'. Hij zei: 'Hij haalde me weg van Charlie, en voedde me op en gaf me een nieuw leven – zonder hem zou ik hier nu niet zitten, ik zou dood zijn'. Hij was er kapot van toen Jim in 1983 overleed aan een hartaanval toen ze nog samenwoonden; hij was 23 en Jim 67.' Echter, Jim bleek hem op zijn dertiende ook seksueel te hebben misbruikt, zo staat in het boek. Hunter had moeite om dat te accepteren, dat dit was gebeurd. 'Het heeft me jaren en jaren gekost, en pas toen erkende ik eindelijk het enige dat ik nooit met hem wilde associëren: Jim was een pedofiel.'

Depressie en verdovende middelen

Toch hakte de dood van Jim er in bij Hunter. Hij was vervolgens jarenlang depressief en maakte gebruik van drugs en alcohol om de pijn te verzachten. Ook deed hij een zelfmoordpoging. Vandaag de dag slikt Hunter nog steeds pillen tegen depressie. Hij heeft wel terugvallen gehad, maar is nu nuchter. Hij wordt 's nachts vaak wakker en schreeuwt: 'Ga van me af!' en 'Doe me alsjeblieft geen pijn!'. Hij heeft drie operaties ondergaan om de schade te herstellen die door het misbruik is veroorzaakt.

In 1999 ontmoette hij zijn levenspartner, Scott Hunter. Ze trouwden vijf jaar later en waren één van de eerste gay-koppels die trouwden in de Verenigde Staten. Ze moeten samen nog steeds met grote regelmaat de trauma's van Ron doorstaan. De slotvraag van The Guardian is, wat zou je tegen de jongen misbruikte Ronnie van 13 willen zeggen? 'Ik ben trots op hem', zei hij. 'Ik hou van zijn moed. Ik hou van zijn vriendelijkheid. Ik hou van zijn loyaliteit aan zijn moeder. Ik ben trots op hem omdat hij het heeft overleefd.'


Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer