Medici waarschuwen dat Groot-Brittannië te maken heeft met een grote gezondheidscrisis veroorzaakt door een toename van rug- en nekproblemen. Deze problemen worden veroorzaakt door steeds meer zittende mensen en een zwaarlijviger en ouder wordende bevolking. Ook de toename van thuiswerken speelt een rol.
Bijna een miljoen mensen in het VK zijn te ziek om te werken vanwege rug- of nekklachten, wat de inspanningen van ministers om de beroepsbevolking uit te breiden en de economie te laten groeien bedreigt.
Experts zijn van mening dat het aantal klachten ook niet oplost omdat veel getroffenen geen toegang hebben tot een goede behandeling. Ook nemen de klachten toe vanwege onder andere een slechte leefstijl. Met advies, fysiotherapie en rehabilitatie moeten de klachten verholpen kunnen worden, alleen Groot-Brittannië heeft een tekort aan fysiotherapeuten. Er zitten hierdoor duizenden patiënten in de wachtrij.
Volgens The Guardian hebben nu 2,9 miljoen mensen last van rug- en nekklachten, waar dit er in 2019 nog 2,6 miljoen waren. Iemand van het Engelse CBS erkent het probleem. 'In de afgelopen jaren hebben we een scherpe stijging gezien in het aantal mensen dat rug- of nekproblemen opgeeft als de voornaamste reden voor langdurige afwezigheid bij het werk', laat een woordvoerder van het Office for National Statistics (ONS) weten.
Babyboomers en corona spelen een rol
'Onze analyse heeft aangetoond dat een belangrijke oorzaak van langdurige ziekte in het algemeen afkomstig is van het grote aantal 'babyboomers' die de pensioenleeftijd naderen. Het is ook mogelijk dat veranderende werkomstandigheden tijdens de pandemie, zoals toegenomen thuiswerken, hebben bijgedragen aan de toename van rug- of nekklachten, aangezien de grootste stijging tussen 2021 en 2022 is waargenomen in deze categorie.'
Ook fysiotherapeut Sam Bhide erkent het probleem. Hij krijgt heeft meer mensen met chronische rugpijn over de vloer. 'Het komt door een verscheidend aantal factoren, zoals te veel zitten, thuis werken zonder een goede werkplek, maar het kan ook komen door stress en fysiek zwaar werk of gewoon omdat er een blessure is.'
'De pandemie heeft dit verder verergerd en er zijn lange wachtlijsten voor mensen om de ondersteuning te krijgen die ze nodig hebben om zowel hun pijn te beheersen als hen in staat te stellen terug te keren naar hun normale werkzaamheden', aldus Bhide.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties