Hoogopgeleiden eten ongezonder door coronapandemie

Hoogopgeleiden eten ongezonder door coronapandemie

De coronapandemie heeft bij de meeste mensen niet voor een veranderd eetpatroon gezorgd. Dat blijkt uit een onderzoek van Wageningen University & Research. Van de 1030 personen die meededen gaf 83 procent aan niet anders te hebben gegeten en 73 procent liet weten dit ook niet anders te gaan doen in de toekomst.

Onderzoekers stellen dat dit aantoont hoe moeilijk het is om eetpatronen te doorbreken. De groep die wel anders is gaan eten zijn onder andere mensen met obesitas. Bij mensen heeft stress volgens onderzoeker Maartje Poelman effect op hoe ze gaan eten. 'Dit heeft dus niets te maken met gebrek aan zelfbeheersing of wilskracht', verdedigt Poelman deze groep.

Ook hoogopgeleiden zouden hun eetgedrag iets aangepast hebben. Zij aten ongezonder, werkten meer snoep naar binnen en nuttigden meer alcohol. Poelman stelt dat dit komt omdat hun leven ingrijpender is veranderd omdat ze nu meer thuis moeten werken.

'Hoogopgeleide mensen gingen meer thuiswerken dan laagopgeleide mensen. Pre-lockdown werkte ongeveer 9 procent van zowel hoog- als laagopgeleiden thuis. Tijdens de lockdown moest 56 procent van de hoger opgeleiden thuiswerken terwijl dit voor 14 procent van de lager opgeleiden het geval was', laat ze weten aan de NOS.

Lees meer over:
Gedrag Gezondheid Voeding

Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties