Hoe kom je meer waardevoller je (werk)dag door?

Hoe kom je meer waardevoller je (werk)dag door?

We kennen het allemaal wel. We hebben veel plannen voor de dag, maar uiteindelijk komt er door tijdgebrek veel niet van terecht. Dit komt doordat we ons toch ergens laten afleiden. Psycholoog Kevin Bennet maakte voor PsychologyToday.com een lijstje met tips om wél een waardevolle dag te hebben.

(1) Maak prioriteiten

Het is het meest belangrijk dat je je taken en activiteiten prioriteiten geeft. De meest belangrijke taken kunnen het best in de ochtend gedaan worden. In de ochtend ben je doorgaans scherper en mentaal actiever dan in de middag of avond. Hierdoor zal je meer uit je dag halen.

(2) Vergeet je lichaam niet

Thich Nath Hanh zegt altijd dat de meeste mensen uren achter de computer zitten en na twee uur er achter komen 'dat ze ook nog een lichaam hebben'. Het inplannen van fysieke activiteit is noodzakelijk om geestelijk fit te blijven. Het verhoogt ook je energielevel. Of het nu een blokje om is met de hond of een yoga-les, alle fysieke activiteiten verhogen uiteindelijke je mentale gemoedstoestand.

(3) Neem pauzes

Het klinkt eenvoudig, maar er zijn genoeg mensen die pauzes overslaan tijdens hun werk of activiteiten. Dit leidt tot een gestrest lichaam en tot verlaagde mentale activiteit. Doe iets wat je leuk vind of ga even mediteren. Door goed voor jezelf te zorgen ben je beter in staat om te voldoen aan de verwachtingen de rest van de dag.

(4) Wees in contact

Jezelf afzonderen is over het algemeen niet gezond. Door met vrienden of familie om te gaan of aan een groepsactiviteit deel te nemen kan je de mate van stress verlagen. Dit is ook uit onderzoek gebleken, zo schrijft Bennet.

(5) Voorkom afleidingen

Om een waardevolle dag te hebben is het belangrijk dat je niet te vaak afgeleid bent. Het is verstandig om een telefoon waar mogelijk weg te leggen en multi-tasken te vermijden. Dit kan een valkuil zijn op een computer. Te veel vensters open hebben kan er ook voor zorgen dat je steeds aan het multi-tasken bent. Dit kost veel energie. Dit geldt ook voor het moment dat je naar bed gaat. Te veel afleidingen is niet goed voor je slaap.


Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties