Yoga-docent adviseert: 'Dan zit je minder in je hoofd'

Yoga-docent adviseert: 'Dan zit je minder in je hoofd'

Veel mensen denken te veel en voelen te weinig, waardoor ze niet goed in balans zijn. Bovendien kost het denken erg veel energie. Volgens yoga-docent Corine van Zoelen helpt het doen van yoga om meer te voelen.

Te veel denken veroorzaakt stress is Van Zoelen van mening. 'Yoga kan je aarden en helpen tegen stress', citeert Omroep Flevoland haar. 'Er is veel stress en mensen hebben veel gedachten. Die zitten teveel in hun hoofd. Als je je aandacht naar je voeten of je buik brengt, is dat goed.'

Om te 'aarden' adviseert ze mensen om te stampen met hun voeten. 'Daardoor ga je aarden. Ook al vinden veel mensen dat zweverig klinken', vervolgt ze al grinnikend. Maar er zit een gedachtegoed achter.

'Door te stampen ga je met je aandacht naar de onderkant van je voeten. Je voelt een soort tinteling en dan heb je dus meer verbinding met de vloer. Als je met je aandacht bij de vloer bent, dan zit je minder in je hoofd.' (foto: Pixabay/StockSnap)

Lees meer over:
Stress yoga

Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties