Psycholoog: 'Mannen zijn gefocust op buitenwereld, vergeten hun binnenste'

Psycholoog: 'Mannen zijn gefocust op buitenwereld, vergeten hun binnenste'

Psycholoog Josh Gressel schrijft op PsychologyToday.com een stukje over dat mannen in hun leven het eerste gedeelte vaak op externe dingen en prestaties zijn gericht en pas later in hun leven hun interne wereld gaan verkennen.

'Veel mannen zijn meer bekend met de details en statistieken van hun favoriete voetbalteam dan dat ze kennis hebben van hun eigen interne wereld', schrijft Gressel op de website. Hij geeft daarna een voorbeeld van een millennial die bij hem in therapie was. 'Denk je dat het waar is voor mannen vandaag de dag?', vroeg ze zich af. 'Ja, ze vullen het anders in', beaamde hij.

De jonge mannen waar hij mee werkt zijn over het algemeen gefocust op de buitenwereld en vervreemd van hun eigen gevoelens. Volgens Gressel heeft Carl Jung eens gezegd dat de man het eerste deel van zijn leven wijdt aan het bouwen van zijn externe wereld en het tweede gedeelte van zijn leven op zijn interne wereld.

Mannen worden min of meer gedwongen

Dit is niet geheel onlogisch waardoor ze ertoe worden gedwongen. 'Als we ouder worden wordt deze waarheid naar voren geschoven als onze fysieke lichamen en externe belangrijkheid onontkoombaar begint te verdwijnen', voegt Gressel er aan toe. 'Innerlijke ruimte is, geloof ik, de laatste grens.'

Lees meer over:
psychologie Carl Jung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer