Last van depressie? Hot yoga kan helpen volgens een nieuwe studie

Last van depressie? Hot yoga kan helpen volgens een nieuwe studie

In een studie geleid door het Massachusetts General Hospital (MGH) en gepubliceerd in het Journal of Clinical Psychiatry, ontdekten onderzoekers dat verwarmde yogasessies de symptomen van depressie aanzienlijk kunnen verminderen bij volwassenen met matige tot ernstige depressie.

Gedurende een acht weken durend onderzoek met random gekozen deelnemers werden 80 proefpersonen in twee groepen verdeeld: één groep beoefende 90 minuten Bikram yoga in een kamer van 40,5°C, terwijl de andere op een wachtlijst werd geplaatst.

Uit de bevindingen bleek dat na acht weken de yogagroep een beduidend grotere afname van depressieve symptomen vertoonde, gemeten met de door clinici beoordeelde Inventory of Depressive Symptomatology (IDS-CR) schaal. 'Yoga- en warmtegebaseerde interventies kunnen de behandeling van patiënten met depressie potentieel veranderen door een niet-medicamenteuze aanpak te bieden met extra fysieke voordelen,' zegt hoofdauteur Maren Nyer, PhD.

Ook werd geconstateerd dat 59,3 procent van de yogadeelnemers een afname van 50 procent of meer in symptomen had, vergeleken met 6,3 procent van de wachtlijstdeelnemers. Daarnaast bereikte 44 procent van de yogagroep zulke lage IDS-CR-scores dat hun depressie als in remissie werd beschouwd.

Verdere studies zijn nodig om de specifieke voordelen van hitte in combinatie met yoga voor de behandeling van depressie te onderzoeken. 'Toekomstig onderzoek is nodig om verwarmde yoga te vergelijken met niet-verwarmde yoga voor de behandeling van depressie,' zegt senior auteur David Mischoulon, MD, PhD.

Dit artikel is gegenereerd met AI middels ChatGPT 4.0. Heb jij opmerkingen of tips? Mail naar s.valkering@valkeringmedia.nl.


Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties