Een dagelijkse dosis prebiotica heeft mentale gezondheidsvoordelen

Een dagelijkse dosis prebiotica heeft mentale gezondheidsvoordelen

In een nieuw onderzoek zochten onderzoekers uit Surrey of de dagelijkse consumptie van een prebiotisch voedingssupplement het algemene welzijn kon verbeteren bij een groep van achttien tot vijfentwintig jarigen. Uit de studie bleek dat degenen die een dagelijkse dosis probiotica kregen, hun mentale welzijn verbeterden door de angstniveaus te verlagen en een betere darmgezondheid hadden dan de controlegroep.

Prebiotica? 

Prebiotica is een verzamelnaam voor stoffen die de groei van bepaalde bacteriesoorten in het lichaam bevorderen. Hieraan worden gunstige effecten voor de gezondheid toegeschreven. Je krijgt prebiotica binnen door het eten van groente, fruit, brood, graanproducten en peulvruchten. Het nemen van extra prebiotica bijvoorbeeld uit verrijkte voedingsmiddelen of supplementen heeft geen bewezen voordelen.

Het is belangrijk om voldoende vezels te eten. Niet alleen vezels met prebiotische eigenschappen, maar ook andere soorten vezels. Eet daarom voldoende verschillende vezelrijke voedingsmiddelen zoals volkorenbrood en graanproducten, groente en fruit, peulvruchten en noten. Het nemen van extra prebiotica uit verrijkte voedingsmiddelen of supplementen had nog geen bewezen voordelen, tot het nieuwe onderzoek uit Surrey

Het onderzoek

Alle deelnemers aan het onderzoek vulden enquêtes in over hun gezondheidservaringen, waaronder stemming, angst en slaapkwaliteit, en leverden een ontlastingmonster voor een darmmicrobioom sequencing analysis. Dit nieuwe onderzoek markeert een belangrijke stap voorwaarts in die zin dat we konden aantonen dat we een eenvoudig en veilig voedingssupplement zoals prebiotica kunnen gebruiken om zowel de overvloed van gunstige darmbacteriën in de darm te verbeteren als om de geestelijke gezondheid en het welzijn bij jonge vrouwen te verbeteren. (Foto: Pexels/Polina Tankilevitch)

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

Most read

Read more