Blog | Schrikbarend dat onder de 30 jaar in Londen volop botoxt

Blog | Schrikbarend dat onder de 30 jaar in Londen volop botoxt

In The Guardian verscheen deze week een artikel van een prominente cosmetische arts die liet weten dat er in Londen massaal wordt gebotoxt bij personen onder de 30 jaar. 'Ze zijn het plot verloren', aldus de 'King of Botox' in de vooraanstaande krant.

Dr. Michael Prager laat weten dat het een steeds grotere trend wordt onder de 30 jaar om maar te voldoen aan het schoonheidsideaal op sociale media en zich, niet een keer, laat injecteren met botox. 'In principe is iedereen onder de 30 jaar het plot kwijt. Ze hebben te weinig tijd doorgebracht in het echt en zitten alleen maar achter hun scherm. Dit is nu hun leven.'

Om en nabij de 900.000 botox-injecties worden jaarlijks uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk. Pijnlijke cijfers, want wat schieten we nu echt op met een botox-injectie? Gaan we er echt op vooruit? En wanneer is het eind in zicht?

De titel van deze website is 'Terug naar Moeder Natuur'. Dat betekent niet dat je een botox-injectie tot je moet nemen. Integendeel zelfs, zo min mogelijk doen aan je uiterlijk.

De meest logische en pijnloze weg naar gelukkig ouder worden betekent accepteren wat er gebeurd. Het vullen van je lichaam met botox valt daar niet onder. Dit werkt namelijk tegengesteld, dan accepteer je niet wat je hebt.

Ouder worden is niet makkelijk. Je wordt misschien dikker, rimpeliger, je verliest haren, je ogen gaan hangen. Maar er is een trend gaande dat dit allemaal gecorrigeerd moet worden. Mannen moet massaal naar Turkije om hun haar te laten opvullen, vrouwen trekken hun ogen strak en spuiten botox waar het maar kan.

Vanuit het boeddhisme is er maar één les mogelijk voor ouder worden: acceptatie. Alles wat daar tegenin gaat zorgt voor meer lijden. Bovendien is het geen goed voorbeeld voor je kinderen. Er zijn moeders die met hun dochter naar de botox-kliniek gaan. Zo geef je het lijden door aan de volgende generatie.

Geloof jij, dat als je eenmalig botox hebt genomen, dat het daar bij blijft? Wat is de volgende stap? Je tanden bleken? Je anus? Je oren rechtzetten? Je neus corrigeren? Je lippen opvullen? Je geslachtsdeel laten vergroten of verkleinen? Je borsten een lift geven?

Ben je dan tevreden? Mag je er dan zijn? Of komen we nu bij het punt, dat je er niet mag zijn, zonder die botox-correctie? Is dat waar het allemaal om draait? Dat je tevreden kan zijn met wat er is? Of geloof je in sprookjes?

Als je meer liefde had gekregen in je jeugd, zou je jezelf dan ook zo verminken? Of als je beter bestand was tegen je omgeving? Of als je minder vaak op je telefoon zou zitten? Zou je dan ook deze stap nemen? Ik vrees van niet. Denk daar maar even over na.

Sjoerd (1984) is ervaringsdeskundige, heeft 15 jaar ervaring 'op de sofa' en bestudeert in zijn vrije tijd psychologie en het boeddhisme. Ook yoga en meditatie zijn hem niet onbekend. Verder is hij online media ondernemer, www.valkeringmedia.nl, afgestudeerd Business Administration (WO) en fervent dierenliefhebber.


Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties