Voldoe jij aan de Golden Triangle of Happiness?

Voldoe jij aan de Golden Triangle of Happiness?

De Golden Triangle of Happiness is een standaard dat is gecreëerd uit een onderzoek van twintig jaar door Deakin University in Australië. Het draait om drie elementen die vereist zijn om een desgewenst niveau van welbehagen te krijgen. Het gaat dan om: Sterke relaties, levenstandaard (financieel) en zingeving in het leven.

Dr. Kate Lycett, hoofd onderzoeker van de Australian Unity Wellbeing Index, laat weten dat 'jaar in en uit blijkt dat deze levensonderdelen het meest belangrijk zijn'. 'We weten ook dat als iemand zijn geluksgevoel in het algemeen wil verbeteren, diegene het beste aan deze drie elementen kan werken als ze laag zijn. Dit kan de grootste impact hebben. Het belangrijkst is dat deze elementen niet alleen het welzijn verbeteren, maar ook positieve gevoelens ondersteunen', aldus Lycett.

Dit zijn de drie elementen van de Golden Triangle of Happiness:

(1) Relaties. Het is volgens de onderzoekers van cruciaal belang dat we contact hebben met andere mensen waarmee we ons leven kunnen delen. Het maakt dan niet uit of dit een levenspartner is, familie of goede vrienden. Het kan daarbij belangrijk zijn dat we na een stressvolle dag met iemand 'een debrief' kunnen hebben. Dit voorkomst dat we 'een sociaal masker' ophouden en zorgt ervoor dat we authenthiek zijn.

(2). Levenstandaard. Een minimaal (financiële) levenstandaard is noodzakelijk, maar het hangt er ook van af hoe we tegen geld aankijken. Naarmate we meer verdienen, wordt het effect op het geluk steeds minder groter. Goede financiën zorgen ervoor 'dat we in controle zijn' en dat we daardoor een gemiddelde staat van welzijn hebben.

(3). Zingeving. Zingeving kan al zijn uit je bed gaan om te werken, waardoor 'het leven zin heeft'. Hieronder valt ook het doen van vrijwilligerswerk, voor kinderen of een huisdier zorgen etc. Dit onderdeel kan erg persoonlijk zijn. Mensen die doelloosheid ervaren krijgen daar ook veel negatieve emoties bij, vandaar dat zingeving belangrijk is. Vaak gaat het om dingen die 'meer betekenen dan alleen voor je eigen behoeften zorgen'.

De Australian Unity Wellbeing Index heeft naast deze drie factoren ook zeven elementen opgesteld die voor een gelukkig leven kunnen zorgen. Deze bestaan uit: Relaties, levensstandaard, zingeving, gezondheid, binding aan de community, persoonlijke veiligheid en toekomstige zekerheid. (foto: Olga Nayda: Unsplash)

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

Most read

Read more