Nath Hanh: 'Hoe dan ook, we gaan terug naar Moeder Natuur'

Nath Hanh: 'Hoe dan ook, we gaan terug naar Moeder Natuur'

De slogan van IndeSpiegel.nl is 'Terug naar Moeder Natuur'. De Vietnamese monnik, Thich Nath Hanh, gebruikt deze zin letterlijk in een teaching van hem bij Plum Village in het begin van 2014. 'Uiteindelijk gaan we allemaal terug naar Moeder Natuur', laat hij weten.

'We weten dat we allemaal kinderen zijn van Moeder Natuur. Op een dag zullen we allemaal terug gaan naar Moeder Natuur. Ook je geliefden, zij zullen ook terug gaan naar Moeder Natuur. De tijd dat dit lichaam hier is, is kort. Misschien maar 30, 40 of 50 jaar', zegt Nath Hanh.

Vervolgens maakt hij een relatie met een loopmeditatie. 'Als je contact maakt met de Aarde, dan ben je er bewust van dat je allebei terug naar Moeder Natuur zal gaan. Het inzicht zal komen dat we meer compassie naar elkaar moeten tonen met de resterende dagen die we hebben. Omdat we uiteindelijk allemaal terug naar de Aarde zullen gaan.'

Dit heeft voordelen volgens 'Thay'. 'Al je woede, al je lijden zal verdwijnen als je je dit realiseert. Heel snel. De beoefening van het aanraken van de aarde is erg mooi. Er komt een dag dat je weer terug naar Moeder Natuur zal gaan, dat is zeker'. Nath Hanh zegt zelf niet te hoeven sterven om contact te maken met Moeder Natuur. 'Ik kan elke moment contact maken met Moeder Natuur. Ik ben al Moeder Natuur. Er is geen 'thuiskomen' meer, ik ben al thuis.'


Wil je meer artikelen lezen van IndeSpiegel.nl? Volg ons op Facebook Facebook of Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties