Opinie | Yoga kan het contact met je gevoel herstellen Yoga

Opinie | Yoga kan het contact met je gevoel herstellen

Door Sjoerd Valkering 02 oktober 2020 | 12:27


Onlangs heb ik weer een yoga-les gevolgd. Het was een yin yoga-les in Amstelveen, waar ik nog nooit ben geweest. Ik heb in corona-tijden geen yoga meer gedaan buitenshuis, maar het is opgevallen hoeveel effect de yoga-les weer op mij gehad heeft.

Yin yoga is een yoga-vorm waarbij je ongeveer één tot drie minuten in dezelfde pose moet blijven. Het voordeel hiervan is dat het niet zo snel gaat en voor minder lenige mannen zoals ik is het makkelijk om te volgen. Met name voor mannen is deze yoga-vorm een aanrader. Helaas zaten er maar drie in de zaal met verder ongeveer acht vrouwen.

Het resultaat van de yoga is weer verbluffend. Ten eerste herstelt het mijn contact met mijn gevoelens. Ik voelde op ongeveer driekwart van de les verdriet opkomen. Na afloop heb ik dan ook wat tranen laten gaan en dat was helend. Mijn slaap verbeterde ook nog eens de nacht na de yoga.

De dag erna voelde ik me fitter dan ooit. Je krijgt het gevoel dat al je gewrichten gewoon soepeler bewegen en minder stijf zijn. Daarbij moet wel gezegd worden dat de yoga zelf niet altijd prettig is. Het is best doorpakken en pittig om lang in dezelfde positie te blijven. Soms dan ben je blij als de pose voorbij is.

Ik ben van plan om nu weer wekelijks naar yoga te gaan. Vooral voor mij, als denker, is het essentieel om je lichaam te voelen en proberen mijn lichaam te ontspannen in contact met andere mensen, want ik heb de neiging om te verstijven. Als ik yoga doe, dan herken ik dat verstijven sneller. Tot slot denk ik dat het mijn kwaliteiten op de tennisbaan ook nog ten goede komt ha-ha. (foto: StockSnap/Pixabay)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws