Psychologie in het kort | Twee keer zoveel mensen bang als maand geleden Psychologie

Psychologie in het kort | Twee keer zoveel mensen bang als maand geleden

Door Sjoerd Valkering 16 oktober 2020 | 15:18


De rubriek 'Psychologie in het kort' is in het leven geroepen om korte en krachtige berichten te delen uit de wetenschap die in onze optiek niet interessant genoeg zijn voor een heel artikel, maar wel leuke feitjes zijn. 

Corona-angst slaat toe

Uit een gedragsonderzoek van het RIVM is gebleken dat inmiddels bijna twee keer zoveel mensen bang zijn voor corona in vergelijking met een maand geleden. Twintig procent van de mensen verwacht binnen afzienbare tijd besmet te worden. De helft van de respondenten is bezorgd. Angst en stress is er bij 30 procent van de ondervraagden.

Verder valt op dat maar 29 procent van de mensen met Covid19-achtige klachten thuis is gebleven. Dat betekent dat 71 procent toch op pad gaat met één of meerdere symptomen.  (foto: Geralt/Pixabay)

Relatie sociale connecties en depressie

Wetenschappers van de Massachusetts General Hospital hebben uit een reeks factoren trachten vast te leggen welke factoren een depressie kunnen voorkomen bij volwassen. Bovenaan staat sociale connecties, dat zou het beste helpen tegen gitzwarte dagen. Daarnaast zou het verlagen van tv-kijken en het verminderen van het doen van dutjes ook positief werken tegen het risico om een depressie op te lopen. Klik hier voor het volledige onderzoek.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws