Oprichter yogaschool helpt basisschool met verlichtinglessen Opvoeding

Oprichter yogaschool helpt basisschool met verlichtinglessen

Door Sjoerd Valkering 13 oktober 2020 | 16:43


Eigenaar Johan Noorloos van De Nieuwe Yogaschool probeert om scholen aan de meditatie, yoga en mindfulness te krijgen. Hij geeft onder andere 'schoolverlichting' bij Club Yoga in Leeuwarden, om zo docenten het vak te kunnen laten geven.

Noorloos zegt dat hij zelf graag als kind had willen leren hoe je stil kan zijn bij jezelf en de druk en prikkels even buiten je kan laten. Het is zijn doel om kinderen in contact te brengen met de oosterse wijsheden. 

De eigenaar van de yogaschool is zelf leraar geweest op een basisschool en heeft ook leerlingen destijds geleerd om bijvoorbeeld yoga, meditatie en mindfulness te beoefenen. Volgens Noorloos was dit een succes en zag hij dat het hun concentratie verbeterd, dat het kinderen blijer en gelukkiger maakt en dat ze meer zelfvertrouwen krijgen en meer rust in zichzelf vinden. 

Noorloos probeert nu docenten zo ver te krijgen dat ze zelf de schoolverlichting gaan geven. Asbjorg Ronner van de Koning Wilhelmina-school in Leeuwarden geeft schoolverlichting aan groep 2. Dit is niet de eerste keer, in Amsterdam is al een pilot gedraaid, maar ook op andere plekken in het land. Over het algemeen is de ontvangst positief, ouders en kinderen melden dat het rust brengt. 

Noorloos tegen Omrop Fryslan: 'Gymnastiek werd 100 jaar geleden een verplicht vak op de lagere school. Het zou fantastisch zijn als yoga, meditatie en mindfulness een vast onderdeel worden van een dagritme. Waar je de dag mee kunt starten, hoe je dat kunt integreren in een gymles, hoe je het kunt gebruiken voor een toets.'

Bekijk op de site van Omrop Fryslan beelden van de lessen die de kinderen krijgen. (foto: SofieZborilova)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws