Breaking Bad-acteur neemt het op voor bedreigde giraffen Dieren

Breaking Bad-acteur neemt het op voor bedreigde giraffen

Door Sjoerd Valkering 16 oktober 2020 | 16:33


Ook de giraffen hebben het niet makkelijk. Breaking Bad-acteur Aaron Paul steunt daarom de actie ##StandTallForGiraffes campaign. Dit is een Amerikaanse initiatief, omdat blijkt dat Amerikanen één van de grootste afnemers zijn van producten gemaakt van giraffen. 

Vorig jaar werd bekend dat een ondersoort dat leeft in Kenia en Tanzania met de helft is afgenomen in de afgelopen 30 jaar. De masaigiraf heeft last van stroperij en zijn habitat wordt steeds kleiner. 

In 2019 werd vastgesteld dat er nog 35.000 masaigiraffen zijn. Het aantal giraffen in heel Afrika is in dezelfde periode met 40 procent afgenomen. De algemene categorie giraffen staat als 'kwetsbaar' op Rode Lijst van de IUCN. De masaigiraf, de Somalische of netgiraf zijn ' bedreigd' en de Nubische en kordofangiraf zijn ernstig bedreigd. 

Volgens het IUCN worden jaarlijks twee tot tien procent van de giraffen gestroopt. Vooral de huid, botten en staarten van de dieren zijn in trek. Ze worden onder andere gebruikt voor producten als sieraden (van de staart) en beeldjes (van de botten). Er zou zelfs beenmerg en de hersenen van giraffen worden gebruikt om hiv en aids te genezen. (foto: 3805058/Pixabay)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws