Scheldende papegaaien uit elkaar gezet in de dierentuin Dieren

Scheldende papegaaien uit elkaar gezet in de dierentuin

Door Sjoerd Valkering 30 september 2020 | 11:35


De dierentuin van Lincolnshire heeft een groep schelden papegaaien uit elkaar moeten halen. Ze scholden naar de bezoekers en aapten elkaar na, waardoor het steeds erger werd. Het ging om vijf grijze roodstaartpapegaaien die bij een groep van 200 papegaaien waren geplaatst.

Billy, Elsie, Eric, Jade and Tyson hadden zoveel plezier in het schelden dat ze op een gegeven moment elkaar begonnen aan te moedigen om te schelden. 'We zagen het snel gebeuren', zegt Steve Nichols, CEO van het wildlife park tegen The Guardian. 'We zijn gewend aan scheldende papegaaien, maar we hadden er nooit vijf tegelijk. De meeste papegaaien klappen buiten dicht, maar op de één of andere manier genieten deze er van.'

De vijf raddraaiers zijn nu verdeeld over de dierentuin zodat ze niet meer elkaar kunnen beïnvloeden om te schelden. Niemand had geklaagd over de papegaaien, maar ze willen niet dat jonge bezoekers dit horen. Men hoopt dat ze nu natuurlijke geluiden van andere grijze roodstaartpapegaaien op gaan pakken. (foto: Found Animals Foundation/Wiki Commons)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws