Politieman in Italië aangevallen door beer, maar 'maakte een fout' Dieren

Politieman in Italië aangevallen door beer, maar 'maakte een fout'

Door Sjoerd Valkering 26 augustus 2020 | 14:58


Een politieman is in Noord-Italië aangevallen door een beer, genaamd M57. Diego Balasso (24) zei dat het 121 kg wegende dier hem op de grond heeft gegooid nadat hij aan het wandelen was in Andalo (Trento). 

'Op een gegeven moment hoorden we een geluid en kwam er een zwart silhouette uit de bossen. Daarna begreep ik dat het een beer was. Ik schreeuwde naar mijn vriend dat hij niet moest bewegen', zegt hij in Corrierre delle Sera.  

Vervolgens kwam M57 naar hem toe en begon aan hem te ruiken. Daarna wierp de beer zich op de grond en probeerde in zijn knie te bijten. 'Ik deed daarna een stap terug, maar toen begon hij me bij mijn been aan te vallen en viel ik op de grond. Daarna probeerde ik mijn telefoon naar hem te gooien, maar hij sleepte me mee. Misschien wilde hij me in het meer slepen.'

Daarna was Balasso even bevrijd, zo zegt hij in een interview met Corriere del Veneto, maar kwam de beer vervolgens weer achter hem aan. Waardoor ze opnieuw aan het worstelen waren. 'Hij bleef maar achter me aan gaan. Daarna heb ik in een reflex zijn oren gepakt en zijn hoofd omlaag gehouden. Vervolgens viel hij mijn linker schouder aan.'

Toen kwam de vriend van Balasso hem te hulp. Hij begon te schreeuwen en jaagde de beer weg. Balasso bleef als een opgerolde bal liggen om zijn hoofd te beschermen. 'Als er geen mensen waren die me hielpen, dan was ik dood gegaan', denkt de politieman, die verwondingen aan zijn armen, benen, buik en hoofd over hield aan het avontuur.

De beer, die volgens Balasso 'niet zomaar los kan lopen', is iets meer dan twee uur later gevonden en verdoofd met een pijltje. De aanval van de beer zorgt weer voor ophef over de in 2000 opnieuw geïntroduceerde dieren. Er zouden er ongeveer 90 leven in de regio Trentino.  

Meer schuld van mens dan van beer?

Ornella Dorigatti, vertegenwoordiger van de International Organization voor Animal Protection in Trento, is niet van mening dat de beren agressief zijn. Ze wijt het aan een gebrek aan kennis over de beren. 'Door te weinig informatie te delen zit er nu weer een dier opgesloten in een kooi', citeert The Guardian haar. 

Volgens Dorigatti maakte de agent in kwestie een fout. Ze adviseert om afstand te bewaren om niet te schreeuwen, wat de agent wel had gedaan. 'Je moet niet schreeuwen en rustig weglopen. De man had niet moeten schreeuwen en had de beer niet zo dichtbij moeten laten komen'.

Dorigatti wijst op een video van een 12-jarige jongen die in Noord-Italië een beer tegen kwam en de instructies volgde. Hij liep rustig weg en er gebeurde niets.  (foto: Alexander Malkhasyan/ Wiki Commons)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws