Duitsland verplicht twee uitlaatronden per dag Dieren

Duitsland verplicht twee uitlaatronden per dag

Door Sjoerd Valkering 20 augustus 2020 | 16:25


Hondeneigenaren in Duitsland moeten verplicht twee keer dag hun hond uitlaten. Dat heeft het buurland van Nederland opgenomen in een wet die moet voorkomen dat mensen hun hond niet voldoende beweging geven.

De minister van Agricultuur, Julia Klöckner, heeft laten weten dat ze wet in gaat voeren. Ze heeft vastgesteld dat veel van 9,4 miljoen honden in het land niet de beweging krijgen die ze nodig hebben. 

De wet heet Hundeverordnung en stelt voor dat er twee keer per dag minimaal een uur gelopen moet worden met de hond. Klöckner laat weten dat de regels gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek waarin vastgesteld is dat honden 'voldoende beweging en contact met omgeving stimuli moeten hebben'. 

Andere regels die zijn ingevoerd zijn dat honden niet lang vast gemaakt mogen worden aan een lijn, dat ze niet de hele dag alleen thuis mogen blijven en dat iemand 'een paar keer per dag' voor de hond moet zorgen.

In het land zijn door hondeneigenaren en enkele politici vraagtekens geplaatst bij de wet. Zo vraagt men zich af wat er moet gebeuren als een hond te oud is om te lopen óf als het te warm is voor de honden om uitgelaten te worden. Daarnaast is handhaving geen eenvoudige klus. (foto: Clem Onojeghuo/Wiki Commons)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws