Miljoenen dieren jaarlijks uit Amazone gesmokkeld Dieren

Miljoenen dieren jaarlijks uit Amazone gesmokkeld

Door Sjoerd Valkering 27 juli 2020 | 16:45


Een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat er jaarlijks miljoenen dieren uit de Amazone in Brazilië worden gesmokkeld. De Amazone is erg bio divers en representeert 13 procent van het wereldwijde planten- en dierenleven.

Wetenschappers wijzen zelfs op het gevaar van een pandemie, zoals met Covid-19 ook is gebeurd en het vermoedelijk handelen in vleermuizen. 'Er is een serieus risico op een pandemie', laat biodiversiteit consultant Sandra Charity weten. 'We zijn op een kantelpunt gekomen om hoe we met wilde dieren omgaan.'

Onder andere schildpadeieren en de pirarucu worden veel verhandeld. Daarnaast is de jaguar populair. Dit roofdier wordt geëxporteerd naar Azië voor traditionele medicijnen. Zij vervangen tijgers, omdat die populatie afneemt. 'De druk op de jaguars is gigantisch aan het worden', zegt Charity.  Optreden is lastig. Onder andere de straffen zijn laag en er is veel corruptie en armoede in Brazilië. 

Ook dieren Brazilië in

De omgekeerde weg bewandelen sommige dieren ook. Zo worden er veel giftige slangen geïmporteerd. Dener Giovanini, coördinator van de Braziliaanse NGO, zegt dat het importeren en houden van cobra's een gevaarlijke hobby is geworden van jongeren. 'Brazilië is altijd een exporteur geweest van diverse soorten in de illegale markt omdat we zoveel biodiversiteit hebben. Maar nu is Brazilië een grote importeur geworden van wilde dieren, met name giftige slangen', aldus Giovanini tegen The Guardian. (foto: PublicDomainPictures/Pixabay, een jaguar)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws