Olifanten gaan massaal dood in Botswana Dieren

Olifanten gaan massaal dood in Botswana

Door Sjoerd Valkering 03 juli 2020 | 16:36


Olifanten gaan massaal dood in Botswana. Waar het er in mei nog 36 waren, zijn er in juni meer dan 350 sterfgevallen, zo meldt The Guardian. Men weet nog steeds niet wat de doodsoorzaak is van de olifanten. 

Het lijkt om een nieuwe ziekte te gaan. Volgens Directeur Niall McCann van het National Park Rescue gaat het laboratoriumonderzoek in Botswana ook te langzaam. Hierdoor schiet het niet op met het identificeren van de ziekte. 

Op zoek naar oorzaak olifantenziekte

Er wordt gevreesd dat het om actie van stropers gaat, maar dat lijkt niet waarschijnlijk. Temeer omdat de slagtanden, waar het hen vaak om te doen is, nog gewoon op de olifanten zitten. Er worden wel relatief veel dode olifanten bij wateren gevonden.

Volgens The Guardian is het uitgesloten dat het om een miltvuurbacterie gaat. Door de aanhoudende droogte kan het zijn dat ze aarde doorslikken bij het grazen, waar ze miltvuur van kunnen krijgen. 

Bewoners hebben wel opmerkelijk gedrag gezien bij de olifanten. Ze zouden in cirkels hebben gelopen voordat ze stierven. 'Dat wijst op een beperking binnen het zenuwstelsel', zegt McCann. In tegenstelling tot Botswana hebben buurlanden geen last van een massale olifantensterfte. (foto: cocoparisienne/Pixabay)

Veel doden onder olifanten


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws