Massa's dolfijnen spoelen aan bij Atlantische kust Frankrijk Dieren

Massa's dolfijnen spoelen aan bij Atlantische kust Frankrijk

Door Sjoerd Valkering 26 juni 2020 | 15:19


Aan de Atlantische kust bij Frankrijk spoelen gigantisch veel dode dolfijnen aan. Marinebiologen maken zich zorgen over het voortbestaan van de dieren. Het merendeel van de dolfijnen komt om het leven doordat ze vast komen te zitten in sleepnetten van schepen. Men ziet op de dode dieren snijwonden of gebroken vinnen door de netten.

'We hebben een sterfteratio bereikt die het voortbestaan van de dolfijnenpopulatie in de Golf van Biskaje bedreigt', laat Morgane Perri, marinebioloog in Bretagne, weten. 'In de laatste drie jaar hebben we elke winter een periode van vier maanden gehad met meer dan 1.000 dode dolfijnen en bruinvissen.'

Wetenschappers vrezen dat de dolfijnen die aan het strand aanspoelen nog lang niet alle dode dolfijnen vertegenwoordigen. Ze vermoeden dat het werkelijk aantal dode dieren nog vijf tot tien keer hoger ligt. Een probleem is dat de vissers die dolfijnen als bijvangst vangen, dit officieel moeten melden. Maar dit doen zij helemaal niet. 

Dolfijnenpopulatie in stand houden

Een dolfijnenpopulatie is lastig om weer op te krikken. Dit komt omdat ze zich langzaam voortplanten. Een oplossing zou kunnen zijn om met geluiden te gaan vissen op zeebaars, zodat de dolfijnen schrikken van de netten. Hier wordt door sommige vissers mee geëxperimenteerd. (foto: wedepate/Pixabay)

Dode dolfijnen bij Franse kust


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws