Grootste kolonie groene schildpadden ter wereld groter dan gedacht Dieren

Grootste kolonie groene schildpadden ter wereld groter dan gedacht

Door Sjoerd Valkering 11 juni 2020 | 16:36


Uit een nieuwe telling van de grootste kolonie groene schildpadden ter wereld is gebleken dat het aantal dieren groter is dan men aannam. Ze leven in de Great Barrier Reef in Australië. Ze huisden op Raine Island in de Great Barrier.

Er is gebleken dat 64.000 vrouwelijke groene schildpadden hun eieren hebben gelegd. 'Toen we de tellingen met behulp van de drone vergeleken met de tellingen van waarnemers, kwamen we erachter dat we de aantallen met een factor van 1,73 hadden onderschat', ligt onderzoeker Richard Fitzpatrick toe.

De groene schildpad staat op de Rode lijst met bedreigde soorten. Nu het aantal groene schildpadden hoger is dan verwacht is dit een positieve verrassing voor de wetenschappers. Men moet wel aan de meetmethode gaan werken, want het tellen met een witte streep op de rug van de schildpadden blijkt niet goed te werken. Dit wordt te snel over het hoofd gezien. 

De groene schildpad wordt ook wel soepschildpad genoemd en leeft voornamelijk op plekken rondom de evenaar. In het verleden is het dier vaak gevangen om gegeten te worden. Maar tegenwoordig is dit verboden. (foto: Brocken Inaglory/Wiki Commons)

Groene schildpadden in de Great Barrier Reef


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws