Gedrag | Hoe kan je stoppen met snoozen? Algemeen

Gedrag | Hoe kan je stoppen met snoozen?

Door Sjoerd Valkering 26 mei 2020 | 12:25


Ik heb een slaapstoornis gehad en daardoor ook veel moeite gehad met snoozen. Ik heb na wat gedoe een zeer eenvoudige methode gevonden hoe je kan stoppen met snoozen. En het werkt en het is ontzettend simpel. 

Eerst had ik altijd mijn mobiele telefoon als wekker en die lag naast mijn bed. Als die dan af ging, dan drukte ik die uit en dan sliep ik verder. Maar, ik dacht op een gegeven moment, ik moet het bed uit gedwongen worden en het geluid moet ook harder, want ik sliep er steeds doorheen. 

Vervolgens heb ik een hele oude wekker gekocht, zo'n ouderwetse die je ook op deze foto ziet, en deze heb ik een kamer verder gezet, in mijn woonkamer. Dan heb ik ook geen last van dat getik, want daar word ik zenuwachtig van. Alleen mijn hond heeft dat nu wel, maar gelukkig heeft hij niet zo'n sterk tijdsbesef waardoor hij weet wat het getik betekent.

Als ik nu wakker word van de wekker dan moet ik wel een stuk lopen om hem uit te doen. Daarnaast is het zo hard, dat je meteen wakker bent. Hierdoor heb je daarna ook niet meer de behoefte om terug naar bed te gaan. Daar zit hem de crux in.

Tot slot helpt het ook om de wekker elke dag op dezelfde tijd te zetten. Dan zal je lichamelijk al wakker worden op het moment dat de wekker gaat en ben je ook minder moe. Soms word je dan ook al wakker vóórdat de wekker is gegaan.

Ineens is mijn probleem met snoozen opgelost en ik ben erg blij mee. Ik heb weer controle over het wakker worden en het was eenvoudig op te lossen. (foto: Tumisu/Pixabay)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws