Ademsessies: 'Het voelde alsof ik bij diepere, eerdere lagen in mezelf kwam' Algemeen

Ademsessies: 'Het voelde alsof ik bij diepere, eerdere lagen in mezelf kwam'

Door Sjoerd Valkering 30 mei 2019 | 12:04


Charlot Spoorenberg bezocht de ademsessie van Lo Hermsen in Utrecht en schreef er haar ervaringen op in het magazine Yoga International. Spoorenberg was onder de indruk van wat ze meemaakte bij de ademsessie van Hermsen.

Ze ging 'een uur ademen' en lag op de grond met nog een aantal andere mensen. 'In een uur ademen bereikte ik hetzelfde als in twee weken stilte zijn', schrijft ze in het blad. 'Het voelde alsof ik bij diepere, eerdere lagen in mezelf kwam. Lagen met oude pijn, verdriet. Lagen die jarenlang niet aangeraakt waren.'

Hermsen was opgeleid door Wilma Eenhoorn, die de techniek Transformational Breath toepast. Je moet dan een uur lang ademen zonder pauze tussen in- en uitademing. 'Door je bewust te worden van je ademhaling, ga je voelen waar je ademhaling stopt, waar verkrampingen zitten of blokkades', ving Spoorenberg op.

Ademsessie

De begeleiders bij de sessie helpen je door 'in een veilige omgeving' bij de emoties te komen. 'Als je dieper, volledig gaat ademen, kom je bij je emoties'. De sessie bestaat uit 40 minuten op de grond liggen, dat is beter om bij diepe emoties te komen, en bewust ademen. Daarna is het 20 minuten 'integreren' en ontspannen. 

Meer op InnerJourneys.nl. (foto: Wiki Commons/CC BY-SA 2.0)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws