Leven met stemmen in je hoofd, Timmers kan het inmiddels Algemeen

Leven met stemmen in je hoofd, Timmers kan het inmiddels

Door Sjoerd Valkering 16 mei 2019 | 17:40


Robin Timmers (43) dacht begin deze eeuw voor de lol aan het einde van zijn studie psychologie een LSD-pilletje te nemen. Het beïnvloedde het vervolg van zijn leven. Sindsdien heeft Timmers last van stemmen in zijn hoofd. Inmiddels heeft hij het een plek weten te geven, maar hij heeft een zware tijd gehad. 

In eerste instantie dacht men aan psychoses en werd hij opgenomen in een GGZ-instelling, met zelfs een dag in een isoleercel. Timmers zat in een periode van 3,5 jaar maar liefst 2,5 jaar in een inrichting. Na jaren van wantrouwen en onvermogen om met de stemmen om te gaan kan hij het inmiddels accepteren, is hij ervaringsdeskundige en heeft hij een boek geschreven, Leren omgaan met stemmen horen

Timmers praat nu soms gewoon terug tegen de stemmen. In de medische wereld hoeft hij niet op hulp te rekenen. 'De wetenschap noemt het een foutje van de hersenen en zegt dat het uit trauma's voort kan komen. Maar de spiritualiteit zegt dat het daar een vorm van is. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring ook deels spiritueel is', zegt hij tegen De Stentor. 

Vijftig stemmen in zijn hoofd

Timmers hoort zo'n 50 verschillende stemmen op een dag, die zeggen een paar woorden tot soms een hele zin of een voorspelling. Hij ligt er niet meer wakker van, luistert er naar, heeft geen medicijnen meer nodig en heeft de diagnose schizofrenie van zich af weten te schudden. Hij geeft tegenwoordig workshops en presentaties over 'de kwelling'. 'Het hoort bij mij en bij mijn leven. Ik hoop dat ik nog veel mensen die hier problemen door hebben mee te helpen', aldus de ervaringsdeskundige.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws