Daderpsyche | Steve B. was tien jaar toen hij werd verkracht Algemeen

Daderpsyche | Steve B. was tien jaar toen hij werd verkracht

Door Sjoerd Valkering 07 mei 2019 | 16:44


In de rubriek 'Daderpsyche' schetst IndeSpiegel.nl wat er mis is gegaan bij een dader in een strafzaak die grote impact heeft op de maatschappij. Ditmaal kijken we naar wat bekend is van de verdachte van de moord op Julie van Espen (23) uit België.

De verdachte in de zaak van de Antwerpse Van Espen uit België blijkt geen eenvoudige jeugd te hebben gehad. Dat laat Nonkel Jean-Pierre weten in Het Laatste Nieuws. Jean-Pierre ving Steve B. (39) op nadat hij in 2016 uit voorarrest kwam. 'Hij heeft een paar maanden bij ons gewoond en is daarna terug naar Antwerpen vertrokken. Steve heeft het nooit makkelijk gehad. Hij is toen hij tien jaar was verkracht. Dat heeft zijn jeugd getekend en hem onhandelbaar gemaakt. Met de jaren werd hij alleen maar agressiever. Dat moest ooit verkeerd aflopen', laat Jean-Pierre weten in de Belgische media.

Drugs en alcohol

Om de pijn van zijn jeugd te verdoven raakte Julie verslaafd aan drugs en alcohol. Anouar Abdellati kwam hem regelmatig tegen toen ze allebei dakloos waren in Antwerpen. 'Met hem heb ik dikwijls ’s nachts in de fietsenstalling onder het station geslapen. Hij dronk veel. Heel veel. Hij was gehard door het leven op straat. Zijn eten haalde hij uit afvalcontainers van supermarkten. Voor drank en sigaretten klampte hij voorbijgangers aan. Alle daklozen wisten dat hij veroordeeld was voor verkrachting, maar Steve zelf sprak daar nooit over.'

Steve B. trok afgelopen weekend Julie van haar fiets en heeft haar vermoord, zo bekende hij zelf. Na een zoektocht werd het lichaam van het meisje gevonden in het water. Steve B. is op foto's, die in het opsporingsbericht van de politie was, te zien met de fietsmand van Julie. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws