Vier duizend eenzame doden per week in Japan

Geplaatst op 4 december 2017 21:42 door sv in Nieuws, 5743 bekeken

In Japan is het een groot probleem. Eenzame ouderen die zelfmoord plegen. Er is zelfs een term voor, genaamd hikikomori. Veel ouderen zijn eenzaam in het land. Volgens een Japans magazine sterven er vierduizend eenzame doden per week. Dat is niet niks.

Het overkwam ook de buurman van Chieko Ito, die drie jaar lang onopgemerkt dood lag in de keuken. Hulpdiensten troffen alleen nog een stapel botten aan. Zijn rekeningen werden nog geÔncasseerd en niemand in de flat miste de 69-jarige man. De stank was gigantisch.

In totaal wonen er vijf miljoen alleenstaande ouderen in Japan. Het land is volgens de statistieken de snelst verouderende samenleving van de wereld. De verwachtingen is dat in tien jaar tijd veertigduizend alleen zullen sterven. (foto; Thomas E. Smith)

comments powered by Disqus
Quote van de week"Ik vind dat een mens onder ogen moet zien, hoe oud hij ook is en hoeveel hij ook gestudeerd heeft, dat hij eigenlijk van de hele bliksemse bende niets begrijpt. Ik denk dat dit uiteindelijk een soort boodschap is die ik wil overbrengen."

Piet Vroon

Video
Piet Vroon - Hechting