Je moet gewoon schrijven jonguh!

Geplaatst op 8 februari 2016 17:08 door sv in Nieuws, 9226 bekeken

Vandaag zat ik met een probleem. Naja, vandaag, gisteren en vannacht ook. Maar het lukt me niet het met anderen te bespreken, of ik denk dat het te diep gaat om met mensen door te nemen, of ik schaam me er te veel voor. Whatever. In ieder geval, ik kreeg het maar niet uit mijn bakkes, tot het depressieve aan toe.

Kennelijk zat ik vast, opgesloten. Na 24 uur gestoei, schoot het me ineens te binnen. Verdomme, schrijf het gewoon op man! Oja, ik kan wel redelijk schrijven, analyseren, waarom zou je dat niet toepassen? Tijdens therapie heeft schrijven me vaak geholpen, sowieso om het van afstand te bekijken, maar ook om je gevoelens te beschrijven en kwijt te raken.

Ik had een mooie structuur gevonden, met probleemomschrijving, emotionele gevolgen en oplossing. Waarbij de oplossing werd opgedeeld in een oplossing naar me zelf toe, mijn overtuiging en gedachtegang (ratio), en een oplossing naar anderen toe. Met wie kan ik het de volgende keer wel bespreken?

Na een half uurtje diep te hebben gedacht, geschreven, gevoeld en geanalyseerd, voel ik me herboren en ben zelfs trots op mijn analyse. Alle gevoelens van minderwaardigheid, schaamte, depressie zijn in een klap de ether in geschoten. Je moet gewoon schrijven jonguh!

comments powered by Disqus
Quote van de week"Ik vind dat een mens onder ogen moet zien, hoe oud hij ook is en hoeveel hij ook gestudeerd heeft, dat hij eigenlijk van de hele bliksemse bende niets begrijpt. Ik denk dat dit uiteindelijk een soort boodschap is die ik wil overbrengen."

Piet Vroon

Video
Piet Vroon - Hechting