Over IS-strijders: 'Ze hebben een extreem laag zelfbeeld'

Geplaatst op 9 december 2015 13:46 door sv in Nieuws, 6433 bekeken

Het Brusselse Molenbeek is sinds de aanslagen in Parijs vol in het nieuws gekomen. De stadsdeel zou een broeinest zijn voor jihadisten. NRC Handelsblad sprak met bokstrainer Tom Flachet, die veel jonge jongens de sport bijbrengt.

Jeugdwerkers in Molenbeek waarschuwen al een tijdje dat er 'tikkende tijdbommetjes' rondlopen. 'Het zijn jongeren met een extreem laag zelfbeeld', zegt Bie van Craeyenest, bestuurslid van de boksschool.

Volgens Flachet fungeert zijn school ook als 'opvang'. Na de training en het douchen blijft altijd een groep jongens hangen. 'Simpel om te praten, vaak tot diep in de nacht', vertelt de trainer. 'Vooral mijn compagnon Idrissi is een spons. Die jongens moeten hun verhaal kwijt. Want dat is hun grote probleem: ze leven in een maatschappij die hen niet aanvaardt, niet kent, en niet wil kennen.'

comments powered by Disqus
Quote van de week"Ik vind dat een mens onder ogen moet zien, hoe oud hij ook is en hoeveel hij ook gestudeerd heeft, dat hij eigenlijk van de hele bliksemse bende niets begrijpt. Ik denk dat dit uiteindelijk een soort boodschap is die ik wil overbrengen."

Piet Vroon

Video
Piet Vroon - Hechting