Muziektheater van Circus Treurdier over de dood

Geplaatst op 25 september 2015 17:26 door sv in Nieuws, 7415 bekeken

Muziektheatercollectief Circus Treurdier heeft een voorstelling gemaakt over de dood, genaamd De Zwarte Doos. Artistiek leider Thomas Spijkerman hoopt de dood uit het verdomhoekje te halen.

De zwarte doos is symbool voor het mysterie van leven en dood. 'Een black box is een apparaat waarvan je niet precies weet wat er binnenin gebeurt. Zo zijn ook de hersenen, je iPhone of doodskist een soort black box', zegt Spijkerman in NRC Handelsblad.

Het doel van de voorstelling is dat mensen de dood beter kunnen gaan accepteren. 'Het zou mooi zijn als men na afloop beter zijn eigen sterfelijkheid kan omarmen, beter kan lever met dat Zwaard van Damocles dat de dood voor ons allen is', zegt Spijkerman.

Het theater is te zien in Amsterdam, Nijmegen, Den Haag, Rotterdam, Groningen en Utrecht van 22 september tot en met 28 november. Meer informatie vind je op de site van Circus Treurdier.

comments powered by Disqus
Quote van de week"Ik vind dat een mens onder ogen moet zien, hoe oud hij ook is en hoeveel hij ook gestudeerd heeft, dat hij eigenlijk van de hele bliksemse bende niets begrijpt. Ik denk dat dit uiteindelijk een soort boodschap is die ik wil overbrengen."

Piet Vroon

Video
Piet Vroon - Hechting