'Lopend vergaderen werkt veel beter'

Geplaatst op 21 augustus 2015 14:39 door sv in Nieuws, 8686 bekeken

Uit diverse onderzoeken gepubliceerd in de Harvard Business Review blijkt dat het beter is om wandelend te vergaderen dan om een tafel te zitten. De mensen die dat doen zouden na afloop vaker zeggen dat ze creatief en gefocust bezig waren.

Onderzoekers van de Stanford University vonden een jaar eerder al dat het creatieve denkvermogen met 60 procent toeneemt als je wandelt. Als je moet vergaderen over ťťn probleem waar maar ťťn oplossing voor is, dan kan je beter blijven zitten. Maar als het om verscheidene problemen gaat met verschillende oplossingen is wandelend vergaderen productiever.

'Als je loopt, stel je je aan meer stimuli bloot', laat hoogleraar algemene psychologie Bernhard Hommel weten in NRC Handelsblad. 'Dat beÔnvloedt ook je mentale flexibiliteit en daarmee je creativiteit.'

Natuurlijk geldt het niet voor iedereen en in alle situaties. 'Het is geen one size fits all. Creativiteit wordt ook beÔnvloed door de hoeveelheid dopamine die iemand aanmaakt. Je moet rekening houden met individuele verschillen', aldus de hoogleraar. (foto: Verhoeff, Bert / Anefo)

comments powered by Disqus
Quote van de week"Ik vind dat een mens onder ogen moet zien, hoe oud hij ook is en hoeveel hij ook gestudeerd heeft, dat hij eigenlijk van de hele bliksemse bende niets begrijpt. Ik denk dat dit uiteindelijk een soort boodschap is die ik wil overbrengen."

Piet Vroon

Video
Piet Vroon - Hechting