We kijken om de negen minuten op ons mobiel

Geplaatst op 11 augustus 2015 16:44 door sv in Nieuws, 8650 bekeken

Het lijkt steeds erger te worden, het mobiel gebruik voor de mensheid. Uit Brits onderzoek is gebleken dat we gemiddeld om de negen minuten op ons mobieltje kijken. Dat betekent zeker honderd keer per dag.

Nicholas Carr, schrijver van het boek The Shallows, beweert dat de mens dommer wordt van de smartphone. Dat klinkt dat wel weer geinig, dommer van de 'smart'-phone. Mensen kunnen niet goed meer concentreren en grondig nadenken. 'Ooit was ik een diepzeeduiker in een zee van woorden. Nu glijd ik over de oppervlakte als een jetskiŽr', omschrijft Carr het probleem.

Een probleem is dat mensen veel te veel informatie over zich heen krijgen, wat stress tot gevolgd heeft. In een artikel in Cosmopolitan wordt dit beschreven als: 'Wist je dat werknemers nu in ťťn dag net zo veel informatie ontvangen als werknemers in 1900 in hun hele leven? Juist, ja. We kunnen best een tandje terug.'

comments powered by Disqus
Quote van de week"Ik vind dat een mens onder ogen moet zien, hoe oud hij ook is en hoeveel hij ook gestudeerd heeft, dat hij eigenlijk van de hele bliksemse bende niets begrijpt. Ik denk dat dit uiteindelijk een soort boodschap is die ik wil overbrengen."

Piet Vroon

Video
Piet Vroon - Hechting