Campagnes voor bellende jongeren op fiets

Geplaatst op 22 mei 2015 16:30 door sv in Nieuws, 923 bekeken

De overheid gaat proberen het gedrag van jongeren op de fiets aan te passen door campagnes en acties te voeren. Het verbod op bellen tijdens het fietsen is van de baan, zo liet minister Schultz van Haegen (Milieu en Infrastructuur) woensdag weten in een brief aan de Kamer. Het zou te moeilijk te handhaven zijn, schreef ze.

De overheid gaat campagnes inzetten. 'Jongeren vormen de doelgroep', laat een woordvoerder van het ministerie weten in NRC Handelsblad. 'En die reageren beter op een positieve benadering dan op een verbod.'

In september 2014 lanceerde het ministerie al de telefoon-app Fietsmodus. Jongeren kunnen daarmee bioscoopkaartjes of t-shirts winnen door niet te bellen tijdens het fietsen. Er is volgens het ministerie al 700.000 kilometer 'telefoonvrij' gefietst.

comments powered by Disqus
Quote van de week"Ik vind dat een mens onder ogen moet zien, hoe oud hij ook is en hoeveel hij ook gestudeerd heeft, dat hij eigenlijk van de hele bliksemse bende niets begrijpt. Ik denk dat dit uiteindelijk een soort boodschap is die ik wil overbrengen."

Piet Vroon

Video
Piet Vroon - Hechting