'Jansen Steur heeft hersenschade door overdosis medicijnen'

Geplaatst op 22 mei 2015 11:26 door sv in Nieuws, 1631 bekeken

Ook in hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) zes jaar geŽist tegen ex-neuroloog Ernst Jansen Steur (69). Advocaat Peter Plasman pleitte voor vrijspraak op grond van hersenbeschadiging.

Jansen Steur heeft bij diverse patiŽnten onjuiste diagnoses vastgesteld, zo verzon hij dat ze MS of alzheimer hadden, terwijl dit niet zo was. De experts Antoon Verheugt (klinisch psycholoog) en Titus van Os (psychiater) concludeerden na onderzoek dat de hersenschade (frontaal syndroom), die Jansen Steur heeft opgelopen, niet is gekomen door het ernstig auto-ongeluk in 1990, waarbij hij zelfs enkele uren buiten bewustzijn is geweest.

Volgens het duo heeft hij hersenschade opgelopen door gebruik van alcohol en en hoge doses slaapmiddelen. Die is hij gaan slikken omdat hij door het ongeluk 'uit zijn evenwicht' is geraakt. De deskundigen stellen dat hij 'als een gek' is gaan proberen om zijn ongemakken, hij liep o.a. mank, te corrigeren. Waardoor uitputting is ontstaan en hij slaapmiddelen is gaan gebruiken. 'Er was steeds minder ruimte voor zelfreflectie', aldus Van Os.

comments powered by Disqus
Quote van de week"Ik vind dat een mens onder ogen moet zien, hoe oud hij ook is en hoeveel hij ook gestudeerd heeft, dat hij eigenlijk van de hele bliksemse bende niets begrijpt. Ik denk dat dit uiteindelijk een soort boodschap is die ik wil overbrengen."

Piet Vroon

Video
Piet Vroon - Hechting