Doneer 5 euro voor giro 555, voor jezelf

Geplaatst op 22 mei 2015 16:37 door sv in Analyse, 926 bekeken

Donderdag heb ik 5 euro overgemaakt op giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Het stond al een tijdje op mijn to do-list, maar 'het kwam er niet van'. Nu moest het vond ik, is er iets belangrijker?

Veel mensen zeggen dat ze er 'geen tijd voor hebben' of het 'geld niet kunnen missen'. Maar, je kunt toch wel 5 minuten vrij maken of geld over te maken voor anderen in extreme nood? Waarom niet? Wat doe je dan? Voor die vijf euro, drink je twee biertjes minder in de stad of mis je 5 minuten van een televisie programma. Boeiuh!

Het gaat er om dat je andere mensen die in extreme nood zitten zou kunnen helpen. Expres zou kunnen, want je weet nooit honderd procent zeker of het bij hen komt, dus zijn we dat excuus ook weer kwijt. Maar dat risico kan je wel lopen toch? Voor vijf euro? Waar ga je dat geld anders aan besteden? En je houdt er nog een goed gevoel aan over ook. Beter dan wanneer je het aan de zoveelste luxe lekkernij uitgeeft, op je rekening laat staan, of aan andere 'nutteloze' zaken uitgeeft waar je kortstondige geluk voor terug krijgt. Want was is er belangrijker dan een dak boven je hoofd en voedsel?

comments powered by Disqus
Quote van de week"Ik vind dat een mens onder ogen moet zien, hoe oud hij ook is en hoeveel hij ook gestudeerd heeft, dat hij eigenlijk van de hele bliksemse bende niets begrijpt. Ik denk dat dit uiteindelijk een soort boodschap is die ik wil overbrengen."

Piet Vroon

Video
Piet Vroon - Hechting